Trekantområdets Brandvæsen er en realitet fra 1. januar 2016. Opgaver, der tidligere blev løst af de kommunale beredskaber i Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle, løses fra fredag af det nye selskab.

I praksis har den ændrede organisering ingen betydning for borgerne. Derfor gælder det stadig, at borgerne skal ringe 112 ved akut behov for hurtig hjælp.

Brandvæsnet rykker stadig ud fra en station nær borgerne og vil også i fremtiden stå klar til at hjælpe.

Sammenlægningen af de nuværende brandvæsner i de 6 seks kommuner skal skabe et mere effektivt og robust beredskab til gavn og glæde for borgere, foreninger og virksomheder i hele Trekantområdet.

Det nye Trekantområdets Brandvæsen kommer til at betjene en befolkning på næsten 360.000 indbyggere og dækker et område på 3.449 km2.

Brandvæsnet får et budget på ca. 75 mio. kr., og kommer til at råde over 20 stationer og ca. 500 medarbejdere.

Fortsat kurser

Brandvæsnet vil også i fremtiden stå til rådighed for borgere, der ønsker et førstehjælpskursus eller det gratis forebyggelseskursus ”Den robuste borger”.

Virksomheder, der har behov for rådgivning og vejledning, vil også fremover blive serviceret af kompetente medarbejdere i brandvæsnet, der gennem dialog søger passende og konstruktive svar på henvendelserne.

Brandvæsnet sørger fortsat for at have fokus på brand- og personsikkerheden, når foreninger og andre skal søge om lov til arrangementer med mange deltagere.

Man kan læse om Trekantområdets Brandvæsen på den nye midlertidige hjemmeside:

www.trekantbrand.dk

Her kan man også i fremtiden finde de nye kontaktoplysninger og relevante oplysninger om kursusudbud, love og retningslinjer og gode råd om brandforebyggelse.

Trekantområdets Brandvæsen har hovedsæde på Norgesvej 1, 7100 Vejle.