Forside Erhverv 39-årig Maria Kohajda fra Kurt’s Kaffebar #fredericiasansigter

39-årig Maria Kohajda fra Kurt’s Kaffebar #fredericiasansigter

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Maria Kohajda er barista på Kurt’s Kaffebar og står altid klar med et smil bag disken, og er blevet et kendt ansigt i byen. Fredericia AVISEN har taget en snak med 39-årig Maria.

Maria har snart fri, men inden da tager vi en snak med Maria og spørger indtil, hvem hun er.

Maria er 39 år og kommer fra Ungarn, men har boet de sidste ti år i Danmark.

“Til at starte med boede jeg i Guderup i Sønderjylland nær Sønderborg, hvor jeg var hjemmehjælper for Sønderborg Kommune,” siger Maria, der flyttede til Fredericia i 2016:

“Det er en meget flot by her, synes jeg. Til at starte med gjorde jeg rent, men siden maj sidste år har jeg arbejdet her på Kurt’s Kaffebar,” fortæller Maria og kommer ind på, hvordan det er at arbejde på Kurt’s, som det bliver kaldt i daglig tale blandt den fredericianske befolkning:

“Det er rigtig dejligt, og folk har taget godt imod mig. Jeg har mange glade kunder, som kommer her hver dag og dem snakker jeg også med. Det er rigtig hyggeligt,” forklarer Maria, som er uddannet tjener.

Når den ikke står på kaffe bag disken, så har Maria én person, der tager resten af hendes tid, nemlig sønnen.

“Vi leger rigtig meget sammen, når jeg har fri. Vi besøger også mine veninder, og går ture på volden,” fortæller Maria.

Snakken med Maria er hyggelig, men hun er ved at have fri, så den nysgerrige presse lader Maria gå ud bagved og lave de sidste ting inden hun siger tak for i dag til personalet og kunderne, der sidder på Kurt’s Kaffebar.

https://danbolig.dk/butik/fredericia

DEL