To mænd, en 30-årig fra Frederiksberg og en 35-årig fra Fredericia, stilles den 2. februar for et nævningeting i Københavns Byret, hvor politiet kræver dem idømt mere end fire års fængsel for organiseret salg af dopingmidler. Det skriver EB.dk

Den 30. juni sidste år ankom en fragtbil fra Slovakiet til et lager i nærheden Aarhus, hvor den blev mødt af en 27-årig dansk mand og der blev herefter læsset 13 større kasser fra lastbilen og ind på lageret.

De to personer kørte herefter fra stedet i hver deres køretøj. Lastbilen med en 23-årig mand fra Slovakiet blev bragt til standsning kort efter og anholdt. Ved gennemgang af hans last blev der ikke fundet yderligere ulovlige effekter.

Den 27-årige danske mand, som han havde overdraget kasserne til, blev efterfølgende anholdt på sin bopæl nær omtalte lager.

Ved gennemgang af de nævnte 13 kasser kunne det konstateres, at disse indeholdt ca. 11.000 ampuller og ca. 90.000 doping-tabletter.

Der blev dengang iværksat anholdelser i Københavnsområdet af en 29-årig dansk mand, der af politiet anses for bagmand i dopingsagen, samt af en 30-årig og en 45-årig danske mænd lidt nord for København.

Endelig blev der i Sydøstjylland foretaget anholdelse af den 35-årige fredericianske mand, som politiet mener, at have stået for pakning og forsendelser af dopingmidler. På dette lager blev der også fundet et meget stort parti doping – mere end en million dopingenheder, samt en stor mængde tom emballage.

I forbindelse med ransagninger blev der yderligere beslaglagt omkring 2,4 millioner kroner, diverse dopingpræparater og dyre værdigenstande til en anslået værdi af ikke under 3,5 – 4 millioner kr. Genstande, der bestemt ikke står mål med personkredsens lovlige indtægter.