McDonald’s håber på en million i 2019 via Happy Meal Readers, der blev lanceret den 24. januar.

De danske børnefamilier har taget rigtigt godt imod muligheden for at vælge en kvalitetsbørnebog i stedet for legetøj, når de køber et Happy Meal hos McDonald’s. På de to første uger har flere familier end forventet valgt bogen, og det betyder, at der er delt flere end 30.000 bøger ud. Det både glæder og overrasker Mads Friis, kommerciel direktør hos McDonald’s i Danmark.

Vi har endnu ikke lanceret vores store reklamekampagne for bøgerne, og vi har internt haft en målsætning om måske at distribuere 500.000 bøger. Men hvis udviklingen fortsætter, er det vores forsigtige håb, at McDonald’s i Danmark får uddelt en million børnebøger til de danske familier inden året er omme,” siger Mads Friis.

Bøgerne, som familierne kan vælge, er skrevet eksklusivt til McDonald’s af den britiske forfatter til How To Train Your Dragon-bøgerne Cressida Cowell. Der er 12 bøger i serien om de to trætop tvillinger, der via deres professorforældres tidsmaskine rejser tilbage til tiden, hvor dinosaurusserne regerede. I modsætning til tidligere kampagner, hvor man i korte, afgrænsede kampagner har kunnet vælge en bog, kan man nu altid vælge en bog på McDonald’s.

Danskerne kan rigtigt godt lide at komme hos os, så vi har efterhånden en størrelse, hvor vi med enkle midler kan gøre en forskel. Vi løser selvfølgelig ikke den overordnede udfordring, at danske børn læser mindre og mindre og at karaktererne i disse år falder ved afgangsprøverne i Dansk. Men det er vores håb, at mange af de en million bøger vi håber at dele ud i år, vil stimulere læselysten hos børnene og inspirere dem til at læse mere. Det er nogle rigtigt gode bøger, vi deler ud, og vi tror meget på, at hvis børn får gode læseoplevelser – enten ved selv at læse eller ved at få læst op – så vil de gøre læsning til en god vane,” siger Mads Friis.

Om McDonald’s i Danmark
Den første McDonald’s restaurant i Danmark åbnede på Vesterbrogade i 1981. McDonald’s i Danmark har i dag 88 restauranter, der ejes og drives af i alt 21 danske franchisetagere. Kæden har ca. 4700 medarbejdere og serverer hver dag omkring 182.000 måltider til danskerne.

https://v2.billettend.dk/index/eventdetails/eventno/75792
Køb billet her