Det danske herrelandshold i håndbold viste klasseforskellen på fyraftensprofessionelle og verdenseliten, da DR Congo blev besejret med 39-19.

Kortene var blandet fra start for Danmark. Ude af startopstillingen var de sikre kort i form af Niklas Landin, Lasse Svan, Mikkel Hansen og Mads Mensah, og i stedet var der blevet plads til Emil Nielsen, Johan Hansen, Jacob Holm og Morten Olsen, der skulle lirke uortodokse DR Congo op, og det lykkedes fra start. Særligt Hansen og Holm skød med skarpt angrebsmæssigt for danskerne.

Når koncentrationen var i top, så blev det afrikanske forsvar splittet ad til atomer, og i den anden ende holdt danskerne godt fat i de afrikanske skytter, der spillede meget lange angreb. Derfor skulle Emil Nielsen gå og holde sig ekstra klar, og han viste til tider storspil, da han reddede flere store chancer og stemplede godt ind i VM-slutrunden.

Midtvejs i første halvleg førte Danmark med 15-7 og det blev for meget for DR Congos bænk, der forlangte timeout, men lige lidt hjalp det. Deres syv mod seks spil hang slet ikke sammen, og flere gange i træk smed de bolden direkte ind i hænderne på de danske spillere, der i angrebet ikke skulle bruge mange sekunder på at spille sig fri af DR Congos forsvar.

Ved pausen var den danske føring oppe på 23-10, og den danske dominans fortsatte i anden halvleg, hvor kortene blev blandet igen. Ud gik en storspillende Johan Hansen, der noterede sig for otte mål, og blev erstattet af Lasse Svan. Ind kom også stregspilleren Anders Zachariassen, og det gav lidt ændringer forsvarsmæssigt. Zachariassen lagde sig ind i midten af det danske forsvar, og foran sig havde han Magnus Saugstrup i en fremskudt rolle.

Som anden halvleg skred frem blev der roteret yderligere. Slutrundedebutanten Mathias Gidsel blev taget ud efter fire kasser, og ind i stedet kom Nikolaj Øris, der skulle vise sig frem efter at være blevet sat tilbage i hierarkiet som følge af Gidsels kometkarriere på landsholdet. Udskiftningen af Gidsel blev ikke den eneste. Med et kvarters tid igen forlangte DR Congo timeout ved stillingen 34-15, og der blev det fyraften til Magnus Landin, som i fraværet af coronaramte Emil Jakobsen, blev erstattet af Henrik Møllgaard, der lagde sig ud på venstre fløj. Det ændrede dog ikke på, at der var stor klasseforskel, og at det derfor endte med en sikker dansk sejr på 39-19.

Danmark spiller sidste gruppekamp på tirsdag mod Argentina.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer