Statsadvokaten i København har nu rejst tiltale mod en 26-årig mand for drabet på politiassistent Jesper Jul ved Københavns Vestegns Politi i december 2016. Det oplyser statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Klokken 8.16, tirsdag den 6. december 2016, blev politiassistent Jesper Jul ved Københavns Vestegns Politi på klos hold skudt i hovedet med en pistol ved Politigården i Albertslund. Den følgende dag døde politiassistenten som følge af skuddet. Statsadvokaten i København har nu rejst tiltale mod en 26-årig mand for drabet.

– Den 26-årige er tiltalt for manddrab efter straffelovens § 237 og for overtrædelse af straffelovens §119, stk. 1, som drejer sig om overfald på en medarbejder i et offentligt erhverv eller i offentlig tjeneste, oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Den tiltalte er også tiltalt for at have stjålet og efterfølgende været i ulovlig besiddelse af den pistol, som blev anvendt ved drabet. Pistolen blev stjålet fra Rødovre Skytteforening i Brøndby om aftenen mandag den 5. december 2016, det vil sige mindre end 12 timer før drabet på politiassistenten.

Den 26-årige blev anholdt kort tid efter drabet og har siden siddet varetægtsfængslet.

Statsadvokaten i København møder for anklagemyndigheden i nævningesagen, som er berammet til at finde sted over syv dage i september 2017.