FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, afholdt i forbindelse med sit 25-års jubilæum reception.

25 år på samme arbejdsplads er ikke et hverdagssyn i det moderne samfund. Ikke desto mindre er det tilfældet for Stig Pedersen, der startede som sportschef i FC Fredericia, og sidenhen er blevet direktør i klubben.

Alt lige fra tidligere spillere, trænere, sponsorer, familie og private venner var mødt op til receptionen i thansen loungen på Monjasa Park, der dannede rammen om receptionen. Stig Pedersen stod klar og tog imod gæsterne sammen med samleveren Charlotte, samt bestyrelsesformand, Morten Rahbek. Netop Rahbek var den første taler i rækken

– I en branche, hvor man ikke er bedre end sin seneste kamp, føler jeg i dén grad. at jeg har behov for at takke dig for din indsats. Jeg kender ingen andre klubber i kongeriget, der har haft et samarbejde i 25 år mellem formand og direktør, sagde Morten Rahbek og fortsatte:.

– Du tog hele vejen fra at være en målfarlig angriber, der aldrig tog unødvendige løb, til at få sportschefrollen til i dag at være direktør. Du tog fra 3. division til NordicBet Ligaen og har været en vigtig brik i rejsen fra Baldersvej til Monjasa Park. Du har din andel i, at FC Fredericia er en velanerkendt klub blandt de 14-16 bedste hold i kongeriget. Det er godt gået.

Ingen tale uden anekdoter. Bestyrelsesformanden benyttede lejligheden til at komme ind på et par episoder med Stig Pedersen, der fik smilebåndene frem.

– Ingen i denne verden er perfekt, det er du heller ikke. Jeg fornærmer dig ikke ved at sige, at PowerPoints, Excelark og skriftlige indstillinger til bestyrelsen ikke er spidskompetencer, men du er i dit es, når du samler et sportslig setup og skal skabe resultater, sagde Morten Rahbek.

Sjove oplevelser
Morten Rahbek og Stig Pedersen tager ofte på udebaneture sammen, og med i bilen er Niels Kruse og Niels Henrik Davidsen. Det har givet en del sjove episoder.

– Vi har set en del ufrivillige seværdigheder, hvor vi pludselig er kommet på afveje med navigationssystemer. Vi havnede blandt andet på gårdspladsen på Herlufholm Højskole, og det var noget af en omvej. Med til historien hører det, at det var i forbindelse med en udebanetur til Næstved, forklarede Rahbek.

Til stede ved receptionen var flere repræsentanter fra Fredericia Byråd, herunder viceborgmester Susanne Eilersen (O), der gav Stig Pedersen nogle ord med på vejen.

– I al den tid jeg har boet i byen, har du været direktør. Jeg kan forstå, at du selv har været leveringsdygtig i nogle spillere til holdet, og det er jo rigtig godt man selv kan klare det, sagde Susanne Eilersen og fortsatte:
Det har været en flot rejse fra Baldersvej til det her flotte stadion, som vi har fået. I er et fyrtårn, hvor folk kommer og ser de her omgivelser. Det er blandt andet din fortjeneste. Vi (byrådet, red.) ynder at komme herude for at se spændende kampe. I år går det rigtig godt, hvis man kigger på de første syv kampe, og det giver jo et forventningspres, men er der nogen, som kan løfte det, så er det dig, sagde Eilersen.

Stig Pedersen holdt også selv en tale, hvor han satte ord på den rejse han har været på med FC Fredericia.

– Jeg startede på Baldersvej, hvor jeg var med fra starten som spiller og stoppede i 1994. Jeg kom ind i Sportsmaster, og så kom det mig for øre, at min forgænger, Henrik Outzen, ville stoppe som sportschef. Det var en voldsom stilling, og klubben besluttede, at de ville ansætte en og det hørte jeg. Jeg ringede derfor selv til Morten Rahbek og sagde, at jeg kunne tænke mig jobbet. Morten var en travl mand, så i stedet for at lave et felt, så gav han mig bare chancen. Det har jeg ikke fortrudt, sagde Stig Pedersen og fortsatte:

– Den største kamp på det gamle stadion var under Ole Fritsen, da han havde været i vejle. Vi skulle møde VB for første gang, efter at de rykkede ned. Den første kamp spillede vi deroppe og Ole sagde, at det ikke var et fedt sted at spille. Vi vandt 1-0 på mål af Peter Borreskov og da vi spillede retur, vandt vi 6-1 i Fredericia. Det var en af de store sejre.

I 2006 rykkede FC Fredericia ind i de nye rammer på det nye stadion, der i dag hedder Monjasa Park, og fra nyere tid fremhæver Stig Pedersen specielt én kamp.

– Vi fik en god start under Jan Vingaard, da vi flyttede herud, men det største resultat var, da vi sendte AaB ud i pokalkvartfinalen og kom videre til semifinalen, sagde Stig Pedersen.