Torsdag aften vandt FC Fredericia 3-1 mod Fremad Amager. Præstationen var i top hele vejen rundt, og den var meget lovende. Når holder rammer det niveau, så skal man stå tidligt op for at slå Michael Hansens mandskab.

Hvilket opgør. Det var ikke til at få armene ned for tilskuerne på Monjasa Park, der blev beriget med fodbold, der var Superligaen værdig, men der var altså tale om et opgør i 1. division mellem FC Fredericia og Fremad Amager.

Snakken gik før kampen på Amagers budget, der er i en anden liga end FC Fredericia. Særligt er det eksemplificeret ved, at Fremad Amager op til sæsonen har hentet Kasper Fisker fra Brøndby, og han må formodes at være en af de mest løntunge spillere i hele 1. division.

Hvem der har flest økonomiske muskler at spille med var ikke ti at se på banen. Kampen igennem holdt FC Fredericia buen stram i alle spillets faser. Især pasningsspillet var på et helt andet niveau end i sæsonpremieren mod Kolding.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Det voldsomme presspil kampen igennem lykkedes også. Når det gør det i sådan en grad, som det gjorde, er det altså en fornøjelse at følge. Det ledte lidt tankerne hen på det Alexander Zorniger indførte i Brøndby, da den tyske træner gjorde sit indtog der.

Helt så ekstremt er det ikke i FC Fredericia, men mindre kan gøre det. Spillet er samtidig tilpasset til FC Fredericias DNA med boldbesiddende fodbold langs jorden, og den helt store forskel på nu og de seneste sæsoner er derfor presspillet og det tilhørende mere direkte spil.

Det var en fryd for øjet at se den spillelyst FC Fredericia lagde for dagen, og hvis der kan bygges yderligere lag på det, kan FC Fredericia godt gå hen at blive en decideret ubehagelig modstander at møde.

Se her Sportsredaktørens karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

https://www.vinmedmere.dk/

Elias Olafsson (7): Pillede det han skulle undervejs, men kunne intet stille op ved straffesparksmålet til Amager.

Mikkel Knudsen (7): Der var fremgang at spore hos Knudsen efter en halvsløj indledning på sæsonen. Defensivt lukkede han af, og offensivt gik han godt med og fik sparket en returbold i kassen til 3-1.

Erik Nissen (7): Forsvaret blev ikke rigtig truet i opgøret, hvor Nissen var en sikker styr mand kampen igennem.

Tobias Anker (7): Virkede lidt nervøs mod Kolding, men nervøsiteten var smidt væk. Viste udover defensive kompetencer også en god pasningsfod.

Nicolaj Ritter (7): Lukkede af defensivt og gik godt med offensivt.

Christian Ege Nielsen (10 – Man of The Match): Løb, løb og løb. Det kombinerede han med stærke pasninger, som flåede Amagers forsvar op.

Raphael Onyedika (7): Endnu en god kamp af nigerianeren på den centrale midtbane. Han er altså blot 19 år, men fra dag et har han gjort en forskel i FC Fredericia. Det er imponerende.

Dennis Høegh (7): Den rutinerede Høegh var som altid god på bolden, og havde også et fremragende hug fra distancen et par minutter før han blev skiftet ud.

Mathias Gertsen (7): Før pausen var Gertsen lidt anonym, men i anden halvleg trådte han for alvor i karakter og scorede et drømmemål til 2-0.

Agon Mucolli (10): Var igen et farligt kort offensivt, hvor han varierede godt mellem at ville gå ind i banen med højre, men også tog turen mod mål med det kolde venstre.

Anders Holvad (10): Ganske vist scorede Holvad ikke, men han var en kilde til evig uro ti Amagers forsvar. Var meget pågående i både sit pres, men også med en meget direkte spillestil, der klædte ham. Var tæt på at score flere gange.

___

Kristian Kirkegaard (7): Kom ind efter 55 minutters spil og bidrog med hurtige fødder.

Lukas Enevoldsen (UB): Spillede ikke nok.

Mathias Johannsen (UB): Spillede ikke nok.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer