Torsdag den 15. december blev en 24-årig mand fra Kolding, der har siddet varetægtsfængslet siden juli i år, kendt skyldig ved Retten i Kolding for blandt andet vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, for besiddelse af kniv og for at have spyttet en politibetjent i hovedet og på skjorten.

’Sydøstjyllands Politi modtog den 30. juli 2016 kl. 01.05 en anmeldelse om et knivstikkeri i Kolding, hvor en person var blevet snittet i armen og havde fået et ca. 10 cm langt sår, og kun 20 minutter efter blev den 24-årige anholdt som gerningsmanden på baggrund af flere vidneudsagn,’ fortæller anklager Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse: ’På vej ind til arresten spyttede den 24-årige så også på en politibetjent.’

I retten erkendte den 24-årige at have været i slagsmål, og at have spyttet på en politibetjent, men han nægtede at have snittet en anden eller at have været i besiddelse af en kniv. ’På baggrund af flere vidners forklaringer og oplysninger fra skadestuen, fandt en enig domsmandsret dog tiltalte skyldig,’ forklarer anklager Tobias Engby.

Retten fastsatte straffen til ubetinget fængsel i 10 måneder. Ved straffastsættelsen lagde retten vægt på, at snittet med kniv ikke medførte alvorlig skade, at tiltalte havde været i besiddelse af en kniv under skærpende omstændigheder ved at bære den i nattelivet, og på baggrund af tidligere voldsstraffe.

Den tiltalte modtog dommen på stedet, og han blev efterfølgende varetægtsfængslet, indtil dommen kan fuldbyrdes på grund af gentagelsesrisiko. Den fortsatte varetægtsfængsling blev af tiltalte kæret til Vestre Landsret, som stadfæstede byrettens afgørelse.