Julen står for døren og det er i den grad traditionernes fest. Nogle gange har man brug for at smide fødderne op og samle familien i sofaen til en god film, derfor kommer vi med et par gode bud til de store klassikere.

23. December

Børnene kan ikke vente til i morgen, og er man dele barn, kan det betyde, at det er juleaften i dag. Nogle gange skal man samles med ved en fællesskærm, frem for at sidde med hver sin smartphone eller tablet, det kunne passende være i dag foran tv’et.

TV2 – klokken 15.00 – Tintin – Enhjørningens hemmelighed

Alle drenge har stødt på Tintin på den ene eller anden måde, enten har man læst tegneserierne med de stærke historier, eller set de sparsomt animerede tegnefilm med de gode fortæller stemmer. Men i 2012 fik Tintin nyt liv på det store lærred og mange holdt vejret, fordi projektet kunne gå galt, når mægtige Hollywood piller ved fortidens legender som den lille snushane Tintin er.

Med prominente navne som Steven Spielberg i rollen som instruktør og Peter Jackson i rollen som producer, lykkedes det at skabe en nyklassiker. Den mætter de nørdede Tintin-fans, får lattermusklerne frem hos de barnlige sjæle, og så er det bare et helt fantastisk eventyr.

Udover det så er den virkelig flot animeret og det er en fornøjelse at se et 2D-univers folde sig ud i 3D.

Kanal 3 – Alene Hjemme – 17.50

Vi skal tilbage til 1990, da Alene Hjemme universet blev skabt og det var så holdbart, at de nåede hele fire film i serien. Vi lærte den lille kønne, men også frække selvstændige dreng Kevin McCallister at kende, som bliver efterladt alene hjemme, mens familien skal på juleferie til Paris. Serien gjorde Macaulay Culkin til en kæmpe barnestjerne og filmen kan nydes af alle. Selvom man kender filmen udenad, kan man stadig skrige af grin over denne hylende morsomme juleklassiker.

DR3 – The Dark Knight – 21.00

Hvis man synes, at der er gået lidt for meget jul i den og man har lyst til et vaskeægte superhelte eventyr, så udspiller der sig et mørkt univers, når Batman filmen The Dark Knight kommer på DR3. Det er efterfølgeren til Batman Begins og med Christian Bale i hovedrollen som millionæren Bruce Wayne/Batman er der action og kampscener, der kræver, at man er er over 15 år gammel for at se den. Flad ud på sofaen med dine ældre børn eller nyd denne perle med den du holder af eller helt alene, jeg lover at det er en fed film.

Selvom filmen er fra 2008, så kan den stadig fremstå moderne, Heath Ledger fik en Oscar for bedste mandlige birolle som The Joker. Efter hans død står den stadig som en af Heath Ledgers glansroller.

Her var tre gode bud på noget tv, mens vi venter på den store aften i morgen, glædelig jul fra kulturredaktøren.

www.lecture.dk
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer