ProPrint har tidligere haft personer med en form for handicap i staben, og nu er det igen tilfældet for trykkeriet, der har 21-årig Emil Kring Surrow i et forløb på seks måneder i samarbejde med Fredericia Jobcenter.

Indehaver af ProPrint, Ole Nikolajsen, synes det er vigtigt, at man som virksomhed tager det ansvar man kan som virksomhed. Derfor har han tidligere hjulpet skæve eksistenser, som han selv kalder det, på vej.

”Vi har haft en aspergers. Jeg tænkte: Hvad kan jeg bruge ham til? Dengang havde vi ikke en produktion. Lige fordi han havde det, udviklede han en helt ny hjemmeside til os. Hans forældre var glade for, at vi skabte en hverdag. Vi havde ham i omkring tre måneder dengang,” siger Ole Nikolajsen til Fredericia AVISEN.

Det seneste skud på stammen er Emil, der har downs syndrom. Emil er til at starte med hos ProPrint, hver tirsdag og torsdag i fire timer om dagen. Her laver han daglig dags ting, som Ole og resten af teamet laver. Alt lige fra en simpel støvsugning til at klargøre ting til kunder. 

Ole er glad for Emil, han gør en stor forskel i virksomheden, som samtidig får mulighed for at hjælpe Emil til blive en del af samfundets arbejdsliv. 

”Vi havde også Emil herude før sommerferien, og nu har vi så aftalt med jobcentret, at han skal være her i et halvt år. Vi skal skabe en arbejdsdag for ham og lære ham at begå sig i samfundet. Han kommer aldrig til at få et helt normalt arbejdsliv, men han har noget at stå op til og det er vigtigt. Vi har haft hyggelige og sjove oplevelser med ham. Sådan en som Emil har brug for tryghed, og det har faktisk vist sig, at han kan ting og så forstår han det. Vi skal skabe trygge rammer for ham. Essensen er, at vi skal skabe en hverdag for ham, og gøre han får indhold i hans tilstedeværelse,” forklarer Ole og slutter:

”Det kan være, at vi efter et halvt år siger, at vi er så glade for ham, og han derfor bliver her,” lyder det fra Ole Nikolajsen.

Ole og jeg har nu snakket færdigt. Vi går ud i produktionshallen for at se, hvad Emil laver, og jeg bliver præsenteret for ham.

Hvordan er det at være her?

“Det er rigtig dejligt. Jeg kan godt lide at være her hos ProPrint et par gange i ugen,” siger Emil inden Ole sætter ham hen til skærebordet for at klargøre en opgave.

https://www.facebook.com/mrhoejer/