Forside FHK 2020-planen lever i bedste velgående i FHK

2020-planen lever i bedste velgående i FHK

DEL
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Som sportsjournalist på Fredericia Avisen tager jeg her temperaturen på, hvordan sportsåret 2017 er gået for byens to store flagskibe Fredericia Håndboldklub og FC Fredericia. I denne artikel er fokus på FHK.

Egon har en plan. Eller rettere, set med fredericianske briller, så er Bent Jensen i dette tilfælde Egon Olsen. Forskellen er bare, at Bent er ved at realisere en storstilet plan, der på sigt ender med at sende Fredericia Håndboldklub tilbage i det fineste selskab i dansk håndbold.

FHK-herrerne endte 2016/17-sæsonen på en sjetteplads, som blev sikret i sikker stil og mere end indfriede målsætningen om en plads i top 9. Samtidig opfyldte FHK målsætningen om at andetholdet rykkede op i 2. division.

Forventningerne til denne sæson er, at det hele skal have et nøk op, ikke mindst også udenfor banen, hvor FHK rent organisatorisk skal forberede sig på at kunne gebærde sig i håndboldligaen. Der går det ikke med frivillighed i ledelsen, og derfor er Heidi Simonsen blevet ansat som sponsoransvarlig og siden hendes tiltræden er der kommet ca. 30 nye sponsorer til. Næste skridt bliver formentlig at ansætte en slags daglig leder eller direktør om man vil. Pt. styres FHK i storstil af særligt bestyrelsesmedlemmerne Bent Jensen og Thomas Larsen, men både Bent og Thomas har deres at se til dagligt med at drive henholdsvis T. Hansen Gruppen A/S og Momenti A/S. Derfor vil det være en kærkommen hjælp og styrkelse af organisationen i FHK, hvis der kommer en lønnet person i en direktør-lignende stilling, der i samarbejde med blandt andet Bent og Thomas kan videreudvikle FHK i den rigtige retning.

Tilbage til denne sæson for FHK-herrerne. Her er det gået svingende, men det er tydeligt, at holdet har rykket sig i forhold til sidste sæson. Der er kommet mere kynisme og tætte afslutninger, mod gode mandskaber, er blevet vundet. En disciplin som FHK ikke var skarpe til i sidste sæson. I denne sæson er det blevet til tætte sejre mod gode mandskaber som den onde ånd fra Skive og Team Sydhavsøerne. Til gengæld er det blevet til dumme nederlag mod HEI, Odder og HØJ, hvor FHK under normale omstændigheder burde have vundet alle tre kampe og så havde det for alvor lignet kurs mod top 3 i denne sæson. Det løb er dog langtfra kørt.

FHK vil blive bedre som sæsonen skrider frem, da playmaker Frederik Krarup først nu for alvor er ved at have lært holdkammeraterne at kende. Det er velkendt fænomen, at det er nemmere at spille et forsvar sammen end at få angrebskombinationerne til at sidde i skabet fra dag et. En spiller som Rune Andersen er også ved for alvor at træde i karakter på FHK-mandskabet, og det kan vise sig at blive et vigtigt våben i foråret. I denne sæson er FHK specielt stået og faldet med om Jakob Mikkelsen eller Kasper Young har haft tur i den i angrebet, og Jimmi Andersen har spillet stort i målet. Derfor er det vitalt, at Rune Andersen er ved at melde sig ind for alvor.

Med den rette mentale indstilling kan foråret for alvor blive sjovt i FHK. En tredjeplads lurer for enden af tunellen, men uanset hvad skal man huske på, at Rom ikke blev bygget på en dag og det samme gælder med FHKs fremmarch mod håndboldligaen.

En del af det fundament, der skal bygges, er også på ungdomssiden. Tilbage i foråret hentede FHKs U18-hold med træner Nick Rasmussen det jyske mesterskab i 1. Division (den næstbedste række) efter en flot finalesejr mod UH Esbjerg, der traditionelt klarer sig godt i ungdomsrækkerne og i de senere år har udklækket flere ligaspillere til Ribe-Esbjergs ligamandskab.

På FHKs U18-hold er der også en stor talentmasse, selvom den ikke står på liga efter nytår. Anders Sell og Oliver Skytte er begge med på DHFs talenthold, mens Daniel Astrup Pedersen er blevet så attraktiv, at BSVs U18-ligahold har valgt at tilknytte ham for resten af sæsonen. Samtidig hentede Skanderborg Håndbolds U18-hold, bedre kendt som Skanderborg Håndbold Eliteakademi, før sæsonen Kristoffer Vestergaard og Magnus Falborg, til klubben. Det samme er tidligere sket med eksempelvis Søren-Emil Jochumsen, der som U18-spiller også repræsenterede Skanderborg, men som senior vendte retur til FHK i en stærkere udgave.

Udover talentmassen opfylder FHK også planen om, at spillere fra egen avl skal udgøre en betydelig del af førsteholdstruppen. I denne sæson har FHK benyttet Peter Nielsen, Jakob Frederiksen, Marcus Rahbek, Søren-Emil Jochumsen, Christian Madsen og Frederik Skov på førsteholdet, som alle er af egen avl. Samtidig kan andre spillere som Lasse Witt og Christian Wetche, der ligeledes har spillet ungdomshåndbold i FHK, komme til at få spilletid på 1. divisionsmandskabet. I løbet af de fire ugentlige træningspas, træner der også fast flere spillere med fra 2. divisionsholdet, hvor alle har det til fælles, at det er spillere af egen avl. Det drejer sig blandt andet om føromtalte Witt og Wetche, samt Fredericia/Trelde-drenge som Joakim Vestergaard og Søren Sell.

Dermed lever FHK i stor stil op til 2020-planen, og næste skridt bliver, at den kulminerer med oprykning til det forjættede land, håndboldligaen.