Kaffebaren i kæden Original Coffee, der ligger i Bredgade i København, får æren af at blive spisested nummer 2000, der kan smykke sig med Det Økologiske Spisemærke.
Kaffekæden er blot én blandt stadig flere restauranter, cafeer og hoteller, der på det seneste er hoppet med på den økologiske bølge.
–  Vi har altid forsøgt at tænke miljøet ind i vores hverdag og sortiment. Derfor har vi også længe haft fokus på økologiske produkter og fx altid brugt mælk fra det økologiske mejeri Naturmælk. Det er vigtigt for os, at vi er med til at skubbe på for et bedre miljø og øget dyrevelfærd, så vi også fremover kan servere nogle rene produkter for vores gæster, siger Jonas Skovsted-Overgaard, direktør i Original Coffee, i en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen.
Mindst 30 pct. økologi
Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af spisestedets indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Spisemærket findes i tre kategorier; bronzemærket viser, at spisestedet er 30-60 pct. økologisk, sølvmærket 60-90 pct., og et guldmærke viser, at man går all in og serverer mellem 90-100 pct. økologi.
–  Det Økologiske Spisemærke er et godt eksempel på, hvordan den offentlige sektor kan have en positiv afsmittende virkning på de private spisesteder. De første par år uddelte vi primært økologiske spisemærker til offentlige køkkener, men på det seneste er de privatejede spisesteder virkelig kommet godt med, hvilket er godt i tråd med forbrugernes stigende efterspørgsel efter økologi, når de spiser ude, siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen.
Spisemærke nummer 2000 bliver fejret på fødevaremessen Bite Copenhagen, der afholdes den 24.-25. august i Forum på Frederiksberg.
Link