Forside Fredericia 20-årig Signe fra Fredericia sejler med Kongeskibet Dannebrog

20-årig Signe fra Fredericia sejler med Kongeskibet Dannebrog

DEL
Signe Ellekrog Udesen i Kanalbyen, Fredericia. I baggrunden Kongeskibet Dannebrog, som hun sejler med. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Der var fredericiansk islæt med ombord på Dannebrog i morges. 20-årig Signe Ellekrog Udesen er født og opvokset i Skærbæk, hvorefter turen gik til Fredericia Gymnasium. I dag er hun sølvkammergast på Kongeskibet Dannebrog.

Det var en stor dag i Kanalbyen, da H.M Dronning Margrethe i dag ankom med Kongeskibet Dannebrog, men for en fredericiansk familie var det en ekstra stor dag. Deres datter Signe Ellekrog Udesen var nemlig med ombord. Det er stort, sagde familen, imens der blev taget billeder med familiemedlemmer inklusiv familiens hund.

Signe med familiens hund. Der blev taget mange selfies i dag.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Siden januar har Signe aftjent værnepligt og siden maj har hun sejlet med Kongeskibet, hvor der kun er 39 besætningsmedlemmer.

“Det er en stor oplevelse  at sejle med H.M. Dronning Margrethe. Det er ret fedt, det var ikke en drøm, der gik i opfyldelse, men jeg vidste ikke, hvad jeg skulle lave efter gymnasiet, men var begyndt at interessere mig for sejlads. Jeg tænkte på Søværnet, og ansøgte så – at jeg så ligefrem fik plads på Kongeskibet Dannebrog var helt vildt”, siger Signe og slutter:

“Vi bor tæt, men vi har et fantastisk sammenhold. Det skal man også have, når man bor sådan. Det er en god besætning, så jeg glæder mig meget til at sejle mere,” siger Signe, der i dag, ikke længere bor i Fredericia, men er flyttet til eventyrets by, Odense.”

Annonce

DEL