Til august 2021 bliver det muligt for unge at tage en STX ungdomsuddannelse på kun 2 år.
FYNs HF har fået tilsagn fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til at udbyde den 2-årige STX som eneste skole på Fyn. Siden 2000 har der ikke været udbudt en 2-årig STX i området, og oprettelsen af den uddannelse bidrager til at øge diversiteten på uddannelsesområdet i Region Syddanmark.

I Odense tilbyder FYNs HF og HF & VUC FYN pt. et stort og stærkt uddannelsesmiljø for unge og unge voksne med udbud af 2-årig HF og hf-enkeltfag. Den 2-årige STX bliver en del af en det fælles hf-miljø, hvor der er fokus på faglighed, fællesskab og faste klasser.

Den 2-årige STX er særligt attraktiv for unge, der har kurs direkte mod Universitetet og de lange videregående uddannelser. Unge kan optages direkte fra 10. klasse og således tage sin ungdomsuddannelse på kun 2 år.

Typisk vil de potentielle STX-elever til det 2-årig nok være lidt ældre end ansøgere til de 3-årige STX-gymnasier. De har muligvis været ude på arbejdsmarkedet eller har prøvet andre uddannelsestilbud, men efterspørger nok et mere rummeligt og fleksibelt miljø med fokus, fortæller rektor Stig Holmelund Jarbøl

Vi glæder os til at styrket udbuddet på Fyn og tilbyde endnu en god uddannelse, som fint kan supplere det to-årige hf for den målgruppe, der på forhånd ved, at de ønsker en lang videregående uddannelse

Optagelse til den 2-årige STX foregår via optagelse.dk senest 1. marts 2021.
Læs mere på www.vucfyn.dk/stx

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer