Tanken er ganske enkel: Når man samarbejder på tværs af kommunegrænser, har man større chancer for at finde de helt rigtige medarbejdere til virksomhederne. Det var jobcentrene i Haderslev, Vejen, Middelfart, Billund, Vejle, Kolding og Fredericia kommuner enige om, da de i 2015 besluttede sig for at indgå i et formaliseret samarbejde. Det som i dag kaldes Job7.dk.

Deres første fælles initiativ var den rekrutteringsservice, som betyder, at virksomheder kun behøver at henvende sig et sted – det lokale jobcenter – for at søge medarbejdere i hele Trekantsområdet. Og det har nu vist sig at fungere rigtig godt. En opgørelse for 2016 viser således, at man her formidlede henvendelser om 3.001 stillinger igennem samarbejdet, hvilket førte til 2.710 ansættelser.

De virksomheder der har henvendt sig, har altså fundet den rigtige kandidat i mere end 90% af tilfældene. Og det er der stor tilfredshed med, blandt udvalgsformændene i de syv deltagende kommuner.

”Man kan sagtens bo i en kommune og arbejde i en anden uden at have nævneværdigt længere på arbejde af den grund. Og tallene viser jo tydeligt, at det giver god mening, at søge medarbejdere i mere end en kommune”. Det fortæller formændene i en fælles udtalelse og uddyber, at 85% af de formidlede stillinger i 2016 blev besat af kandidater fra det lokale jobcenter, mens 15% blev fundet gennem samarbejdet.

De opfordrer samtidig virksomheder til at fortælle jobcentrene om konkrete udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. For det kan sagtens tænkes, at der kan findes en løsning. Ud over den fælles rekruttering, samarbejder man i Job7.dk nemlig også om opkvalificering. Her har man bl.a. oprettet skræddersyede uddannelsesforløb for buschauffører, kloakrørlæggere, industriel produktion og CNC-operatører i samarbejde med lokale virksomheder.

Fakta om Job7.dk

Haderslev, Vejen, Middelfart, Billund, Vejle, Kolding og Fredericia kommuner indgik i 2015 et samarbejde om at skaffe deres lokale erhvervsliv kvalificeret arbejdskraft.

Samarbejdet har siden fået navnet ”Job7.dk”, og det første initiativ var den fælles rekrutteringsservice, som blev sat i værk sommeren 2015. Den betød, at virksomheder kun behøvede at henvende sig på et enkelt jobcenter for at søge arbejdskraft i alle syv kommuner.