Bedre forhold for medarbejdere og borgere, samt et væld af synergier får Socialdemokraterne i Fredericia til at foreslå en investering på 18 millioner kroner i at flytte lokalpsykiatrien til Sundhedshuset. 

»Vi ønsker at samle lokalpsykiatrien på Sundhedshuset. Det vil gøre arbejdsforholdene meget bedre, og samtidig give borgerne en samlet service og indgang, når det placeres på Fredericia Sundhedshus,« indleder Næstformand i Sundhedsudvalget, Turan Savas (A) og fortsætter:

»Det er et godt sundhedstilbud i kommunen med et unikt miljø på Sundhedshuset. Først og fremmest bliver det rigtig godt for medarbejderne, der får mulighed for at arbejde i rammer, hvor der er mulighed for ekstra sparring og bruge synergierne fra mange spændende kolleger under samme tag. Dertil kommer, at mennesket er unikt, der kan være flere ting, der skal tages hånd om, det får vi mulighed for at gøre et sted, hvilket er godt.«

Arkivfoto. Turan Savas (A) (Foto: Fredericia AVISEN)

Er Sct. Joseph solgt? 

»Nej, men ejendommen er på kommunens salgsliste, og det er jo nogle flotte rammer, så det er spændende, hvad der sker der. Jeg håber da, at der melder sig nogle interesserede købere,« svarer Turan Savas. 

Og tallet 18 millioner, hvad det dækker det over? 

»Det matcher det budget, vi har fået forelagt til det ønskede projekt,« siger Turan Savas.

Arkivfoto: Bente Ankersen. (Foto: Fredericia AVISEN)

“Vi har et godt samarbejde med Region Syddanmark. Det skal vi gøre mere ud af. Det er til gavn for alle sammen. Vi ved godt, at det er ikke det nemmeste at komme udenbys til behandling. Derfor er det fint, hvis vi kan flytte Lokalpsykiatrien og beholde det i kommunen,« siger Bente Ankersen.

Det sidste socialdemokratiske medlemmer af Fredericia Kommunes Sundhedsudvalg, Tina Horne bakker også op de nye planer.

Tina Horne (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Om Lokalpsykiatrien Fredericia

Lokalpsykiatri Fredericia har i dag til huse på Sct. Joseph, Vendersgade 49 i Fredericia, hvor der tidligere lå en fødselsanstalt og senere et plejehjem. 

Der er 44 ansatte med en bred vifte af tværfaglige medarbejdere: Læger, sygeplejersker, psykologer, socialrådgivere og sekretærer. Stedet fungerer også som uddannelsessted for læger og sygeplejersker.

Lokalpsykiatrien samarbejder med Fredericia Kommune, som har visitation og socialpsykiatri i huset.

Der samarbejdes desuden med Fredericia, Kolding, Vejle, Assens, Middelfart og Nordfyns kommuner omkring blandt andet gerontopsykiatriske patienter.

Lokalpsykiatri Fredericia rummer: Akutfunktion, sygeplejersker med tæt samarbejde med praktiserende læger og kommune, almenfunktion, selvmordsforebyggelse, psykosefunktion og gerontopsykiatrisk funktion.

Der var officiel indvielse i september 2012■

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer