Michael Learns To Rock er et navn, der for de fleste danskere klinger godt. Et navn, hvor mange piger har stået med hårbørsten og sunget med, og og hvor drenge i smug har sunget, “I’m not an actor, I’m not a star-” sætningen fra The Actor efterfulgt af kærlighedens strofer og et pulserende teenageliv. Bandet gæstede Fredericia i weekenden.

For en måned siden stod bandet foran 35.000 mennesker i Shanghai, i lørdags var det 500 fredericianere, der havde købt billet til intimkoncerten på Fredericia Teater, men om det er 35.000 eller 500 betyder ikke det store, for bandet leverer hver gang. Fredericia blev samtidig starten på deres vanlige danske forårsturne. Tourstarten skulle have været i Musikkens Hus i Aalborg, men efter et par numre, svigtede musikhusets teknik, og dermed måtte et skuffet band og publikum sige tak for i aften, alt for tidligt.

MLTR på Fredericia Teater. EventC-koncert, 23. februar 2019.  Foto: Joan Barløse.
MLTR på Fredericia Teater. EventC-koncert, 23. februar 2019. Foto: Joan Barløse.

Fredericia blev dermed åbningskoncerten, og MLTR var lørdag aften i stærk form på Fredericia Teater, og forkælede publikum med den lækre bløde musik, de er kendte for.

Der er nu noget særligt ved at stå i foyeren før en koncert. Lørdag aften var ingen undtagelse, da forventningsfulde gæster stod og hyggesluderede, fik en forfriskning og glædede sig inden aftenens intimkoncert.

MLTR på Fredericia Teater. EventC-koncert, 23. februar 2019. Foto: Joan Barløse.MLTR på Fredericia Teater. EventC-koncert, 23. februar 2019. Foto: Joan Barløse.

Koncerten var siddende og publikum tog plads på fastanviste siddepladser. Klokken 20.00 gik MLTR på scenen og bød Fredericia velkommen, bandet lagde ud med et nummer af Supertramp, fordi det nummer kunne de rigtigt godt lide, forklarede forsanger og pianist Jascha Richter efter sangen.

Aftenens gæster blev forkælet med en god blanding af sange fra MLTRs nye album, lidt blues og country, samt stille rytmiske sange inden pausen og efter pausen med de store hitklassikere.

MLTR på Fredericia Teater. EventC-koncert, 23. februar 2019. Foto: Joan Barløse.

Stemmen hos Jascha Richter er intakt og man mærkede, at spilleglæden i bandet ligeså er intakt, som da MLTR startede i 1988. Gæsterne vippede med fødderne og gyngede i stolene til rytmerne, der blev sunget med og klappet taktfast. Det var 100 procent akustisk koncert, bare fire mand på en scene med et piano, en kontrabas, en spansk guitar og et trommesæt.

Bandet hyggede sig med publikum og mente, at det var et gravalvorligt publikum, der lyttede til teksterne, sagt med smil i stemmen og et glimt i øjet.

“Måske fordi, det er første gang, I ser nogen her på scenen uden kostumer på, grinte guitaristen”! “Hvornår fanden går bandet på, tænker I sikkert”, fortsatte bassisten til stor jubel i salen, som MLTR ejede denne aften i Fredericia.

MLTR på Fredericia Teater. EventC-koncert, 23. februar 2019.  Foto: Joan Barløse.
MLTR på Fredericia Teater. EventC-koncert, 23. februar 2019. Foto: Joan Barløse.

Man blev forledt til at tro, at MLTR havde taget plads hjemme i sofaen med de nærmeste venner; at man selv var en af de venner, havde en god flaske vin på bordet, mens de bare jammede og sluderede med dig – lækkert og følsomt.

Publikum havde til sidst svært ved at sidde stille, derfor stod og dansede de med foran deres stole. Et af de to ekstranumre var en smuk hyldest til Kim Larsen og Gasolin, med nummeret Rabalderstræde – hvor publikum fik lejlighed til at synge: “Hvis du vil have mig, så kom og tag’ mig”, inden Sorry Seems to be the hardest word tonede ud, elegant og smukt.

Det var god musik i en hyggelig og intim atmosfære, med et veltilfreds publikum, der lod sig forføre i løbet af aftenen, for til sidst at være helt henførte og klar til bryllup.

MLTR på Fredericia Teater. EventC-koncert, 23. februar 2019. Foto: Joan Barløse.

Fredericia Avisen talte med Event C’s Ulrich Nicolaisen lige efter koncerten og spurgte ham om, hvordan han synes aftenen var gået.

“Fantastisk koncert med selvironi fra øverste hylde, MLTR ved godt, de ikke er så “store” i Danmark, alligvel leverede de hits på hits, salen var fans og solgt, så dejligt at have dem på besøg her i Fredericia”, sagde Ulrich Nicolaisen.

Næste koncert EventC er vært ved, bliver med hele Danmarks band, TV2, der den 15. marts gæster thansen ARENA. Køb billetter her

https://v2.billettend.dk/index/eventdetails/eventno/75792
Køb billet her