“Europe’s Best Queen Tribute Band,” Queen Machine gæstede i går Fredericia Teater, da EventC åbnede dørene for et brag af nostalgisk rockfest i Fæstningsbyen. Senest er det Tarzan, der har slået sig på brystkassen i teaterrammerne, men i går var det de mesterlige musikere fra Queen Machine med Bjarke Baisner i front, der leverede et energifyldt show i et totalt udsolgt teater, hvor livet bankede inde bag brystkasserne.

Når man siger Queen, siger man også Freddie Mercury og mange har forsøgt at gøre denne karismatiske legende kunsten efter, men ingen har rigtig ramt det, han kunne, men er der nogen, der kommer “tæt på”, så er det Queen Machine og Bjarne Baisner.

Queen Machine i Fredericia Teater, EventC. Foto: Joan Barløse.

Lyduniverset med de stålbesatte guitarrocklyde, de sindsyge fede toner, den bankende bas og de rytmesvingende trommer, får danseskoene kridtet hos alle på Fredericia Teater denne fredag aften i februar. Når sangene We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, A Kind Of Magic, Don’t Stop Me Now, Somebody To Love afspilles med en unik præcision, dog med Queen Machines eget tema lagt nedover; med stor respekt for den originale lyd, så er der dømt fest for øregangene, og måske lidt hylen dagen derpå, men hvad gør det, når oplevelsen banker sig på på plads i hukommelsen.

Queen Machine i Fredericia Teater, EventC. Foto: Joan Barløse.

For Fredericia AVISEN var det en koncert, hvor særligt bandets fællesang, var en oplevelse, hvor det var som at være tilbage til det rigtige Queen. Siden bandet sidst gæstede Fredericia, kan man mærke, at de er blevet væsentlig bedre. Det er harmonisk, magisk og hvis man lukker øjnene, tror man, at Freddie Mercury er genopstået fra de døde. Hvis man så åbner dem, og ser hvordan publikum responderer til Bjarke Baisners sceneshow, så tror man stadig, at Freddie er genopstået, fordi det er autentisk. Det er lavet godt og indøvet! Der er gået mange timer i øvelokalet forud for dette unikke show! Udseende, skæg, tøj, musik, sang og alt er som at være til Wembley-koncert i 1984! Det sparkede røv og publikum var ellevilde. Der var koncertgængere på 25 år, 50 år og 75 år – og i alle aldre stod de gængere med hænderne over hovedet, sang og jublede med bandet!

Queen Machine i Fredericia Teater, EventC. Foto: Joan Barløse.

Særligt sangkvaliteten var så god, at selv de største X-faktor-dommere ville tabe kæben.

Queen Machine i Fredericia Teater, EventC. Foto: Joan Barløse.

Det allersidste nummer af de to ekstranumre, der blev spillet var, We are the Champions, lige efter et større konfettishow. Her kunne man se hele Fredericia Teater vælte, så meget havde bandet koncertgængere med! Gulvet var levende, stemningen var høj, da Fredericia AVISEN forlod Fredericia Teater og igen overgik EventC sig selv med en koncert, der muligvis er med et kopiband, men hvilket et. Et band, der vækker følelser og minder og herfra set må det være et top-fem-band i hele Verden over de bands, der forsøger at gøre kunsten efter det berømte band.

Og naturligvis sluttede koncerten med et slag på den store gongong. Så bliver det ikke bedre!

Queen Machine i Fredericia Teater, EventC. Foto: Joan Barløse.

I aften er Michael Learns To Rock, der går på scenen, når EventC igen afholder koncert på Fredericia Teater. Fredericia AVISEN fangede EventCs Ulrich Nicolaisen denne morgen, som fortæller om to-dags-arrangementet.

Queen Machine i Fredericia Teater, EventC. Foto: Joan Barløse.

“Det var en fed aften i går! Det var så fedt at se 1000 mennesker havde en fest og gav sig hen til bandet, der igen tryllebandt Fredericia. I aften står MLTR på scenen, og jeg ved, at de store hits og høje niveau fra bandet, vil give folk en fed oplevelse! Vi har stadig enkelte billetter tilbage, så kig forbi eller gå ind på vores hjemmeside og køb en billet,” fortæller Ulrich Nicolaisen.

https://v2.billettend.dk/index/eventdetails/eventno/75792
Køb billet her