Kort før vinterferien fortalte Fredericia Kommune om et nyt pilotprojekt, der skal lokke flere til at blive SOSU-elever, og sikre arbejdskraft til velfærdsområderne. For byrådspolitiker, og næstformand i Uddannelsesudvalget, Inger Nielsen, er håbet at også de lidt mere “voksne” kvinder benytter muligheden.

Når livet kaster nye uddannelsesmuligheder af sig, kan økonomi ofte være en stor udfordring, hvis man er startet på det reelle voksenarbejdsliv. Med lærertraineeforløbet og nu et nyt SOSU-forløb, håber politikerne, at flere får mulighed for at gå andre veje – og der åbner sig et væld af muligheder med dette tiltag.

“Jeg ser frem til det kommende projekt, som tre udvalg har skabt på tværs i forsøget på at få voksne til at søge ind på en uddannelse. Mange har faktisk ikke råd til at gå ned på en SU, derfor har vi lavet et nyt forsøg med økonomi fra Social- og Beskæftigelsesudvalget, Uddannelsesudvalget og Social- og sundhedsskolen,” fortæller Inger Nielsen og fortsætter:

“Også Senior- og Handicapudvalget er med, hvor vi tidligere har afholdt et fælles afsæt for flere søgninger med uddannelserne. Med den mulighed her, fjerner vi den økonomiske barriere. Fra DFs side vil vi gerne evaluere projektet og se positivt på nye projekter i forhold til kommunens budget. Det kunne også være spændende at rykke mennesker på uddannelsesniveauerne, så f.eks. hjælpere bliver assistenter via et turboforløb, som dette. Jeg ved, at også her, kan økonomien være en faktor.”

Hvordan?

“Mange vil gerne være assistent, og i min verden er det en tre-trins-raket, vi skal starte. Vi løfter ufaglærte til hjælpere, hjælpere til assistenter og giver måske assistenter lysten til at blive sygeplejersker. Mit håb er, at forsørgere og i høj grad voksne kvinder vil søge ind – og gerne mange. Så skal kommunens HR-afdeling godkende ansøgninger og sende dem videre. For mange er det en drøm at få en uddannelses indenfor sundhedsfaget,” fortæller Inger Nielsen og slutter:

“Man skal heller ikke glemme, at en SOSU-uddannelse giver adgang til mange andre uddannelser, så man åbner for mange livsmuligheder. Jeg glæder mig til at følge projektet”.

Om projektet

Projektet er et samarbejde mellem Social- og Sundsskolen i Fredericia, Vejle og Horsens og Fredericia Kommune, herunder Jobcenter Fredericia og uddannelsesvejledningen UU Lillebælt.

Pilotprojektet vil sikre flere ansøgere ved at forkorte grundforløbet fra 20 til omkring 8 uger med ansættelse i Fredericia Kommune og elevløn undervejs.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.