Lukas Gabriel Hansen, også kaldet, “Bæstet” i daglig tale, på 9 år kommer hjem fra EM for børn i Spanien med en bronzemedalje om halsen.

Lukas har trænet taekwondo i tre år og har rødt bælte med sort snip, hvilket betyder at han om tre gradueringer har det sorte bælte. Lukas’ vej til EM har været hård og krævet mange timers træning, ikke bare i hans egen klub Proud Lions Team Fredericia TKD, men i flere klubber rundt i landet. Lukas træner 5-6 gange om ugen og hjemme bærer værelset også præg af det, der er skummåtter på gulvet og midten af værelset står der en sparkedukke med kampvest på, der får tæsk flere gange dagligt.

EM for cadets, Masters, børn og klubber afholdes i år, i Oropesa Del Mar, Spanien.

Lukas var den eneste børnekæmper, der er med fra Danmark i år. Det er en dyr tur og det er egenbetaling. Sponsorer er svære at få til de helt unge talenter, på trods af, at det er en sportsgren, der er i rivende udvikling og også en OL-disciplin.

Da det var mandag morgen i Spanien, finpudsede Lukas og hans coach strategien, og varmede op inden Lukas skulle på banen. I alt fem baner med kampe er i gang, og kæmpere fra hele Europa giver den gas i en fantastisk kulisse. Man bliver grebet af stemningen, nederlagene, sejrene og al jublen.

Lukas endte i semifinalen, hvor han mødte en spanier, det er marginalerne. der tæller ved disse stævner og de var desværre ikke på Lukas side. Det bliver til en 3. plads ved hans første EM. Ambitionerne er høje og der trænes allerede mod næste stævne, hans mål er at blive verdens bedste.

https://pro-print.dk/