Forside Debat Stop en halv Hr. Borgmester!

Stop en halv Hr. Borgmester!

DEL

Når man læser Fredericia Avisen, hvor du udtaler dig vedr. millionunderskud i Fredericia Teater, at Teateret ikke skal tjene penge, men skaffe gæster til Fredericia til gavn for byens restauranter, forretninger og hoteller. Jeg kan til dels give dig ret, Teateret er en speciel forretning der skal skabe kultur og ikke overskud, men gerne økonomisk hvile i sig selv.

Men så spørger jeg igen – hvad har Teateret at gøre i København og Århus. Jeg har aldrig fået svar på hvor meget de får i tilskud fra Århus og Københavns kommune, sikkert ikke en krone, borgerne i Fredericia betaler. Jeg har spurgt Ole Mortensen Formand for Fredericia Shopping om han ikke ville bakke op om, at Teateret blev i byen til gavn for ham selv, Hoteller og Restauranter. Det ville han bestemt ikke – for han var så stolt over at når han kørte over Kongens Nytorv i København, var et stort banner med Fredericia Teater, han skulle hellere være stolt over, hvis han gik igennem Fredericias gader og der ikke var så mange tomme forretninger.

Fredericia Teater gør det rigtig godt – så godt at kvaliteten af deres forestillinger nok skal trække tilskuer fra hele landet, derfor må være et krav fra byens borgere og skatteydere kun Teater her i byen.

Tilskuddet fra Fredericia kommune til Teateret har gennem årene været langt over 100 millioner, mellem 12 og 15 millioner hvert år, der er sikkert nogle borgere der kunne have haft brug for nogle af dem. Nu er Teateret blevet til en ” ta` selv kasse” – kommunekassen betaler, Teateret og Søren Møller er fredet i klasse A.

Nu vil man bygge et nyt Teater, til man ved ikke hvor mange millioner nede på havnen, et byggeri der kun skal bruges til Teater, som Søren Møller ønsker, så kan vi borgere gå rundt om en lukket teaterbygning en stor del af året, for Hr. Møller og Com. er udenbys. Mit ønske om et Kulturhus til Teater og andre kunstarter, forstår man ikke en pind af nede på Rådhuset.

Søren Møller har skabt et fantastisk Teater, men han er også en dyr herre for byen, så dyr at der sikkert er mange der ikke kommer der. Skal en familie med 2 børn i Teateret koster det 2.500 kr. (min kone har lige købt 1 stk. billet til næste års musical 628,00 kr.) det kunne sikkert nedbringes, hvis Teateret ikke ville udenbys og vise sig frem, men Fredericia blev en by man tog til for at få en god oplevelse og til gavn for os alle.

Erik Møller Jørgensen
Norgesgade 20
Fredericia

skal køre indtil 6.december
Annonce
DEL