Fredericia er også en af de byer i Danmark, som har været hårdt plaget af cykeltyverier. Mere end 60.000 cykler blev sidste år meldt stjålet til politiet – helt præcist 166 cykler hver eneste dag. Tyvene slår især til i august og september omkring studiestart. If Skadeforsikring giver her tre enkle tips, der kan reducere risikoen for cykeltyveri.

En robust lås på cyklen er fortsat vigtig, men det er ikke altid nok til at skræmme tyvene. Der er faktisk en række andre forhold, der i ligeså høj grad har indflydelse på om tyven beslutter sig for at tage din cykel eller ej.

– Alle tænker, at det er vigtigt at have en god lås og låse cyklen fast til noget, der ikke kan flyttes, men ofte skal der lidt mere til for at undgå tyveri, sagde, siger Birgitte Ringbæk, presseansvarlig hos If.

Gør det besværligt
Tre enkle finter kan gøre det besværligt for en tyv på udkig, og mindske sandsynligheden for, at din cykel er væk, fortæller If:

  1. Efterlad og lås cyklen hvor der er tæt trafik af mennesker og gerne oplyst. Ikke på steder, hvor der næsten aldrig er nogen. Tyvene foretrækker at arbejde uforstyrret.
  2. Tag gerne cykelsadlen med dig og også løse dele som lygter, pumpe og kurv når du parkerer cyklen. Det gør den mindre attraktiv.
  3. Brug en ekstra lås – og altid en godkendt lås, så forsikringen dækker. To solide cykellåse bevirker, at tyven kan være nødt til at bruge dobbelt så meget tid på din cykel. Med større risiko for at blive opdaget end ellers.

– Er man kommet retur til et tomt cykelstativ, er det god idé at gå en tur i området, hvor cyklen blev parkeret. De fleste cykler bliver stjålet, fordi cykeltyven kun skal bruge den kortvarigt – fx til at cykle det sidste stykke hjem fra stationen, siger Birgitte Ringbæk. Mange byer/områder har desuden en lokal Facebook-gruppe, hvor borgere kan fremlyse en fundet cykel eller efterlyse en stjålet. Det kan også være en hjælp.

If Skadeforsikring opfordrer til, at man sikrer at der er styr på de grundlæggende betingelser for at kunne få erstattet en stjålet cykel: At cyklen er udstyret med forsikringsgodkendt lås, at man har både stelnummer og låsebevis, at der er cykeldækning på indboforsikringen og at cyklen altid efterlades i låst tilstand – også selvom man bare er væk i få minutter.