Fredericia AVISEN har været på besøg hos Overgaard Wood, der har fået en fornem ordre til Officermessen på Peter Willemoes. Ordren er blevet lavet af et 150 års gammelt egetræ.

F362 Peter Willemoes er Søværnets anden fregat af Iver Huitfeldt-klassen. Skibet er navngivet efter den danske søhelt premierløjtnant Peter Willemoes (1783-1808), der blev kendt for sit store mod under Slaget på Reden, hvor han havde kommandoen over Flådebatteri Nr. 1 og kæmpede direkte mod Admiral Horatio Nelsons flagskib HMS Elephant. 

Dermed er det ikke hvilken som helst ordre, der er havnet hos Overgaard Wood.

“Det er en planke, der skal hænge på Officermessen på F362 Peter Willemoes. De har siddet otte mand og ledt på nettet, og fandt så planken på vores hjemmeside, og den skal nu hænge på skibet for tid og evighed,” siger Leon Overgaard.

Hvad betyder det at få sådan en ordre?

“Det betyder rigtig meget at få sådan en opgave, hvor man tilmed kan sætte sit navn på, at den kommer herfra. Når skibet engang er færdig med at servicere Danmark, så kommer det på Skibsmuseet,” forklarer Leon og kommer ind på, hvor længe planken kan holde:

“Den kan holde i mange hundrede år, så den kommer nok til at hænge nogle år efter, at vi er væk.”

Materialet til planken er noget helt specielt, og det er faktisk lokalt.

“Det har stået i Middelfart under Den Nye Lillebæltsbro, og så fik vi fingrene i det. Vi savede dem, og tørrede dem, og nu står vi her med det færdige resultat og viser, hvad gammelt træ kan,” siger Leon.

Hvor stort var det, da I fik det?

“Den var 140 cm i diameter, og det her er kun én gren af det 150 års gamle egetræ,” siger Leon.

Læs mere om Overgaard Wood på deres hjemmeside.

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Nanny Kristiansen
Nanny Kristiansen
11 måneder siden

Super flot, det kan I godt være stolte af.