Banecykling og Fredericia. Det har umiddelbart ikke nogen sammenhæng, men lige på et punkt har det. Fredericia har er stort talent, der er den 15-årig Ida, der er med på det danske bruttolandshold og som har Lars Andersen fra VeloSport & Performance som personlig træner.

Vi var blevet inviteret ind i VeloSport & Performances lokale i Kirkestrædet, hvor Lars Andersen tager imod os. Vi ankom samme tid som Ida og efter Lars havde sat kaffe på bordet gik vi igang med at tale om den unge banecykelrytter.

Til dagligt går 15-årig Ida på Ullerup Bæk Skolen afd. Nørre Allé, hvor hun går i talentklassen og derfor er med til morgentræning to gange i ugen, men det lå ikke i kortene, at det skulle være pga. banecykling.

“Jeg gik til ridning i syv år inden jeg startede til triathlon i 2018, men fra i sommer begyndte jeg kun at cykle,” siger Ida og kommer ind på, hvorfor hun nu satser på det:

“Det var det jeg var bedst til,” konstaterer hun med et smil.

Fra ridning til pludselig at sidde på cykelsadlen lyder som en omvæltning, men når man spørger Ida indtil hvorfor hun startede til triathlon giver det mening.

“Hele min familie gik til “tri”, så jeg tænkte, at det ville jeg også. Jeg havde inden da fået at vide, at jeg var god til at cykle og løbe, og derfor startede jeg,” siger hun.

Allerede nu er Ida kommet ind omkring landsholdet, og på spørgsmålet til hvordan hun blev “spottet” svarer hun følgende:

“Der er pigesamlinger, og der havde landstræneren set mig. Efter samlingen var der banecykling, og der var banelandstræneren og et stykke tid efter fik nogle andre og mig en mail om, at vi skulle komme på et kraftcenter med 15 andre piger,” siger Ida.

Det kræver ikke kun talent at drive det til noget, og noget af det Lars fremhæver ved Ida er hendes tilgang til sporten, som falder i tråd med landstrænerens udmelding.

“Vi har været til et møde i Ballerup Super Arena, hvor det var tydeligt, at man skal være seriøs. Man skal eksempelvis lave dagbøger og der er slet ikke plads til slinger i valsen og det er noget af det, der er det gode ved Ida. Hun er meget seriøs,” siger Lars.

VeloSport & Performance giver Ida struktur

Lars arbejder til dagligt med flere forskellige atleter, og for en måned siden fik han tilknyttet Ida.

“Jeg blev involveret i det på den måde, at når Ida er i bruttotruppen, så skal man have en personlig træner, og da vi kender hinanden fra triathlon, så var det oplagt at indgå et samarbejde,” siger Lars, der hver uge strikker et program sammen til Ida:

“Vi er ved at lære hinanden at kende nu. Hver dag har hun et specifikt program, som hun følger, men vi tilrettelægger det løbende, fordi vi kan se potentialet i hende. Hvis hun eksempelvis er syg, er det vigtigt hun skriver til mig, da hun så ikke skal træne den dag, og det er vi nødt til at tilpasse træningen efter,” siger Lars.

Hvordan er det at have en personlig træner, Ida?

“Jeg prøvede at være uden en træner, da jeg stoppede til “tri”. Derfor vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle, da jeg ikke har forstand på det, udover at jeg skal cykle. Der er Lars god til at vejlede mig,” siger Ida og kommer ind på hvad hun drømmer om:

“Jeg vil gerne på landsholdet, og så vil jeg gerne udtages til udenlandske stævner,” siger hun.

I Danmark er der en del dygtige baneryttere, og det er noget, der motiverer Ida.

“Man drømmer jo altid, og jeg vil så meget med det. Jeg tænker, at hvis de kan, så kan jeg også, hvis jeg har det mentale,” siger Ida.

500 metersprint og enkelstarter

Lars er ikke i tvivl. Han har at gøre med en atlet, der har et stort potentale.

“Ida kan nå rigtig langt, hvis hun fortsætter som nu. Hun er afsindig målrettet i alt hvad hun foretager sig. Hun er ikke så gammel og er virkelig god taktisk på en bane,” siger Lars.

I banecykling findes der flere forskellige discipliner, men der er ikke en specifik ting hun har specialiseret sig meget inden for endnu.

“Jeg startede med 500 meter sprint, hvor jeg kom på tredjepladsen. Jeg har taget få enkelstarter, og der er jeg også okay med,” siger Ida.

Hvis Ida skal fortsætte med at udvikle sig har hun dog en bøn. Det er ikke en billig sport, som hun dyrker.

“Det er en rigtig dyr sport, og det er vigtigt for Idas udvikling, at hun får nogle sponsorer indover så hun har det bedste udstyr,” siger Lars.

Vi forlader igen VeloSport & Performances’ lokale i Kirkestrædet, hvor Ida efter nytår kan se frem til at kunne benytte sig af vindtunellen, som der er ved at blive lagt sidste hånd på.

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer