I denne uge afholdes den årlige DBU Fodboldskole. Et af de stederne, som det foregår, er i KFUM Parken, hvor Fredericia KFUM har 142 fodboldbørn rendende i alderen 7-13 år.

Vi har været forbi fodboldskolen, og det første syn der mødte os var en af lederne, Ejvind Hansen. Han havde været rundt og se om alt var som det skulle være på banerne, der benyttes.

I sidste uge stod solen ned fra en skyfrihimmel og temperaturen var omkring 25 grader. Det ville have været for meget af det gode, når der skal spilles fodbold, og derfor glædede han sig over, at det ikke er nær så varmt i den her uge.

I år er der en ren pigegruppe. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

At dømme ud fra glæden fra børnene var den i top. Der blev lyttet til trænernes instrukser, og selvom der skal være tid til spas og løjer, kom der også en masse læring til børnene.

Inde I klubhuset sad Ejvind og Brian i et lokale lige op ad kantinen, og vi spurgte de to herrer om, hvordan Corona har haft en indvirkning på dette års fodboldskole.

“Vi fik at vide i slutningen af maj, at vi kunne gennemføre. Indtil da havde det en indvirkning på billetsalget, at man ikke vidste noget, men vi endte med 142 deltagere og inden Corona havde vi regnet med 160. Så det er rigtig fint,” siger Ejvind.

Kristian Rasmussen, der er træner for Fredericia KF’s Jyllandsserie-hold, er træner for et drengehold på dette års fodboldskole. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

I forhold til Corona-regler er der enkelte ting, som man er opmærksom på.

“Når der er frokostpause, så sidder de i de grupper, som der inddelt i og vi har spredt dem udover et større område end vi plejer,” siger Brian og bliver suppleret af Ejvind:

“I forhold til sprit, så skal de tage noget på, når de kommer om morgenen, inden de spiser, efter det har spist og når de tager hjem. Derudover står der en håndsprit ved hver gruppe, og efter hver dag skal boldene vaskes.”

I forhold til holdfoto er der også en anderledes ting, fortæller Ejvind.

“Billederne bliver kun taget enkeltvis af deltagerne. Fotografen laver efterfølgende sådan, at det bliver til et holdbillede på computeren. På den måde kan forældrene også komme til at se, hvem deres barn har været i gruppe med,” siger han.

Der er plads til sjov, men der skal også være plads til at ærgre sig. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Der er i alt 18 trænere tilknyttet til de ni grupper, og hovedparten er nogle, der har tilknytning til Fredericia KFUM.

“Vi har en, der kommer fra København, men han bor ved noget familie i Børkop. Ellers er det folk, der har noget med klubben at gøre på den ene eller anden måde,” siger Brian.

Slutteligt fortæller de to fodboldskoleledere, at den traditionelle vandkamp, som afslutning på fodboldskolen, ikke finder sted i år grundet den specielle situation. I stedet vil der blive lavet en anden form for afslutning i hver enkelt gruppe på fodboldskolen.

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer