For mange år siden var det helt almindeligt med udendørs håndvaske på skolerne, og fra næste uge kan børnene på skolerne og i børnehaverne i Middelfart Kommune igen vaske hænder udendørs.

Fem mand i Tømrer- og Snedkerfirmaet Kolster er i fuld gang med at bygge håndvaskene, med én model til skolerne og en anden model til børnehaverne. Fredag bliver de sat op ved skolerne i kommunen, og mandag-tirsdag i næste uge får også børnehaver med behov for flere håndvaske leveret de nye vaske.

I alt bliver der sat 120 ekstra udendørs håndvaske op for at gøre det lettere for børnene at leve op til Sundhedsstyrelsens skærpede krav til høj håndhygiejne.

-Vi får dem bygget med fire vaske i en cirkelrund konstruktion med skillevægge, så børnene uden problemer overholder afstandskravene, fortæller maskinmester  Rainer Sørensen fra Middelfart Kommunes Teknik- og Miljø afdeling. Han har de seneste uger sammen med VVS-firmaet Trap været rundt på skoler og børnehaver for at klargøre  nye udendørs vandhaner.

Samtidig har vi sikret, at det er let at hæve og sænke håndvaskene, så de passer til børnenes højde. Tilmed er de flytbare og kan bruges i andre sammenhænge, hvor der er brug for udendørs håndvaske.

Tømrermester Tue Christiansen, Tømrer- og Snedkerfirmaet Kolster , skubbede  andet arbejde til side, straks kommunen henvendte sig for at få fremstillet de nye udendørs håndvaske.

-De ekstra håndvaske er jo vigtige i corona-tiderne, så vi har gjort, hvad vi kunne. Men det er bestemt ikke kun Middelfart Kommune, der er udfordret. Vi er løbet ind i 2-3 ugers forsinkelse på leveringen af selve vaskene. Heldigvis når vi det alligevel, noterer Tue Christiansen. Mandag-tirsdag i næste uge er vaskene således klar, når de ældste skoleelever har lov til at komme i skole igen.

Spændende hjemmearbejde

Vibeke Justesen er koordinator i kommunens projekt håndvaske, og var  tovholder, da der for uger sider også blev indgået aftaler om at opsætte 19 toiletvogne med ekstra håndvaske ved institutionerne. Alt foregik fra hendes hjemmeadresse.

– Jeg blev som flertallet af medarbejdere sendt hjem, da samfundet lukkede ned. Og uden akutte forsikringsopgaver, som er mit arbejdsområde, tilbød jeg at assisterer hvor der var brug for det. Det har været et fint samarbejde, selvom vi har været udfordret af et marked, der hurtigt blev støvsuget for håndvaske og armaturer.

To ungarbejdere, Mathias Jørgensen , som for tiden er hjemmestuderende fra Ålborg, og Leif Christian Andersen fra produktionsskolen, som gerne vil uddannes til tømrer, er i fuld gang med at færdiggøre elementerne.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer