Frederiksodde skole har skabet en positiv udvikling blandt deres elever, som har gået på skolen gennem en årrække. Men eleverne har manglet et læringsmiljø, som kunne understøtte den sidste del af en udvikling, der gør dem klar til at gå videre i en ordinær ungdomsuddannelse eller evt. FGU. Men det har de fået nu med 10E, som er et tilbud på 10´ende i Fredericia.

Pernelle Jensen (V). Foto: AVISEN

”Vi har et ønske om, at alle unge kommer videre i uddannelse eller job, og med 10E har vi fat i et koncept, der hjælper unge med specialområdet og fra mellemtilbud til at komme godt videre i ungdomsuddannelse eller FGU. Derfor er jeg glad for, at vi skal have undersøgt, om tilbuddet også kunne tilbydes eleverne tidligere. F.eks. vil 10E kunne være et tilbud til elever, der skulle have startet i 9. klasse, men som i stedet tager ét år i 10E og først derefter går ét år i en almindelig 10´ende og fortsætter i ungdomsuddannelse”, fortæller Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.

10E kører som et forsøg i skoleåret 2020/2021 og er et tilbud til en gruppe af unge, som har et potentiale til på sigt at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse eller at komme i arbejde. Erfaringerne med forsøget indtil nu viser blandt andet, at den personlige og sociale udvikling for stort set alle elever har været markant. Samtidigt er det massive fravær, som tidligere har være kendetegnet for nogle af eleverne, blevet vent til et stabilt fremmøde og deltagelse i timerne.

Arkivfoto: Ole Steen Hansen (A) Foto: AVISEN

”Med 10E har eleverne mulighed for en træningsbane i et ungdomsmiljø, som kan forberede dem på at tage en ungdomsuddannelse eller FGU. De første erfaringer med 10E viser, at eleverne oplever at være en del af et fællesskab, der giver dem glæde og motivation til at lære, og det glæder mig rigtig meget”, siger Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Indtil videre køre forsøget med 10E skoleåret ud, men både ledelse og personale har et klart ønske om at fortsætte og videreudvikle konceptet i de kommende år, så flere elever kan få glæde af tilbuddet.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer