I denne uge har FHK afholdt deres årlige håndboldskole med 100 deltagere fordelt på U11 og U13-årgangene.

Traditionen tro afholdt FHK en håndboldskole, hvor hovedparten af deltagerne var klubbens egne medlemmer. Spillerne er jævnt fordelt på tværs af køn i årgangene U11 og U13, og de havde fire dage, hvor håndbolden var i fuld fokus, men hvor der samtidig også var tid til sjov.

Der kigges på, mens der blev kastet med toiletruller. (Foto: AVISEN)

Spillerne mødte hver dag ind klokken 09:00 i Fredericia Idrætscenter, hvor dagen varede frem klokken 14:30. Det hele blev orkesteret af en række af FHKs frivillige, der stod for træningen af børnene. Blandt andet var det spillere fra klubbens ældste ungdomsårgange, der var trænere på årets FHK EE Rengøring Håndboldskole. 

Blandt trænerne var blandt andet kontraktspilleren Jonas Raundahl, der fortsat er ungdomsspiller, men som også træner fast med ligaholdet. Derudover var der flere erfarerne ungdomstrænere blandt trænerne, der lærte fra sig til U11 og U13-spillerne.

I løbet af ugen er det blevet til både traditionel håndbold, men der var også tid til at komme ud på beachhåndboldbanerne foran Fredericia Idrætscenter, og da Danmark, samtidig med håndboldskolen var i gang, spillede OL-kvartfinale mod Sverige, blev der sørget for, at kampen kom op på kuben i thansen ARENA, så der kunne blive fulgt med i, hvordan det gik håndboldherrerne. Og hvem ved, måske lurede deltagerne et trick eller to fra landsholdsspillerne?

Målmanden Art Selaci fandt AVISENs tilstedeværelse interessant. (Foto: AVISEN)

For andet år i træk var hovedsponsoreren for FHKs håndboldskole, EE Rengøring, og for Ulla Egeskov, der er administrerende direktør, giver det god mening at være det. På sidstedagen af håndboldskolen havde hun været med til at arrangere “EE Olympiade”, hvor der blev kæmpet i forskellige discipliner. Blandt andet blev der kastet med toiletruller, hvor det gjalt om at få kastet flest meter.

– Håndbolden kommer ned i børnehøjde med disse alternative discipliner, siger Ulla Egeskov med et smil

– Det er sjov og ballade det her, og det er fedt. Det er fremtidens spillere, der er her, og det er dem, der skal være med til at bære FHK i fremtiden, og da håndbolden er min store passion synes jeg, at det er fedt at være med til at støtte, fortæller Ulla Egeskov.