10. klasse i Erritsø har et samarbejde med lokale virksomheder, som viser deres håndværk frem. En af dem er Amstrup Skilte, og i samarbejde med dem har eleverne sat slogans op på væggene.

I de senere år har der været fokus på at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Som et led i det viser håndværkerfagene sig frem til de unge mennesker inden, at de skal vælge uddannelsesretning for at vise deres fag frem.

Som et projekt har alle klasserne på 10. klasse i Erritsø lavet budskaber, som Amstrup Skilte har printet ud og eleverne efterfølgende har sat op på skolenes vægge. Det er ikke lige til, men med kyndig vejledning fra skiltetekniker Morten Nielsen, der holdt et kort oplæg om hvordan man gør, så lykkedes det.

Et af slogansene er “Små fødder kan også lave store spor.” (Foto: AVISEN)

Efterfølgende gik eleverne ud i grupper, og påbegyndte arbejdet, og efter en times tid var budskaberne sat op. Vi talte med Morten Nielsen om, hvad han føler Amstrup Skilte får ud af samarbejdet.

»Det handler om at vise eleverne, hvilke fag der er at vælge mellem i skilteverden med klistermærker og alverdens ting. Eleverne ser hvad vi kan og hvad de selv kan. De skal selv montere det,« siger Morten Nielsen.

Både politisk og erhvervsmæssigt gøres der et stort stykke arbejde for at vise håndværkerfagene frem, og derfor er det naturligt for Amstrup Skilte at have projektet med 10. klasse.

»Vi vil gerne vise os frem. Det tænker jeg alle håndværkerfag vil. Mange elever ved ikke hvad de vil, og så tænker de, at det er nemmere at tage en HHX og så vil vi vise hvad vi kan i vores branche,« forklarer Morten Nielsen.

Gruppevis satte eleverne slogans op. (Foto: AVISEN)

Hvad synes lærerne og eleverne om det?

»Lærerne synes det er fedt, da de kan se eleverne bliver aktiveret. 80 procent af eleverne synes det er fedt, og resten synes, at det er spild,« siger Morten Nielsen.

Vi talte også med de to elever, Suad Selaci og Mathias Kjær Sørensen, der synes det har været spændende at arbejde med. Især glæder eleverne sig over, at projektet er noget man kan bruge til noget.

»Når man kigger på det får man positiv energi og det hjælper på ens dagligdag, hvis man har det dårligt,« siger Suad og bliver supplerer af Mathias, der fortæller om hvilken proces det har været at udtænke deres budskab:

»Vi satte os ned i to timer i klasserne og diskuterede idéer til de her slogans,« forklarer Mathias og fortæller om deres eget projekt:

»Vores hedder små fødder også kan lave store spor. Det er ment på den måde, at hvis du har lav selvtillid, så kan man godt komme frem,« siger Mathias.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer