1.X på Sct. Knuds Skole & Børnehave var i dag en tur på Østerstrand og senere på Frivilligcentret i Fredericia for at vise, at de vil hjælpe ensomme i Fredericia. Børnene havde forinden talt om ensomhed, det at være alene og skulle sætte tanker på emnet ved at male på sten.

Med god afstand var et hav af skoleelever fra flere af byens skoler i dag på Østerstrand, der i Coronatidens ånd er omdannet til undervisningslokaler. Solen viste sig fra sin bedste side og til lyden af havets brusen, børnestemmer, arbejdede eleverne med ensomhed. Klasselærer Line Skaarup var stolt af eleverne, der sagtens kan sætte sig ind i det store emne.

“De forstår det nok ikke som voksne, men vi har talt om det med at være alene, om fællesskaber, om ensomhed og det at være glade for at se hinanden. Det sidste kunne mange relatere sig til efter at have været hjemme grundet COVID-19. Undervisningen på stranden her er fantastisk – der er jo højt til loftet, eleverne synes, at det er sjovt og de to timer her sætter mange tanker i gang,” sagde Line Skaarup og fortsatte:

Line Skaarup, klasselærer i 1.X. Sct. Knuds Skole & Børnehave.

“Mange har også bedste- og oldeforældre, der er isoleret i denne tid. Det sætter mange tanker i gang. Vi så også en film om at føle sig alene, og skrev dernæst nogle hilsner hjemmefra, så vi kan glæde de mange mennesker, der står registeret som ensomme i Fredericia.”

Lines lærerkollega, Anne-Mette Berggreen Krogsgaard fortalte til AVISEN:

“Vi er taget på Østerstrand, hvor vi finder sten og skriver hilsner på dem til de 6000 registrerede ensomhede personer i Fredericia,” siger hun og fortæller, at stenene afleveres på Frivilligcentret senere på dagen.

Skolegangen blev genoptaget i sidste uge, og der har været to særlige ord i fokus i den forbindelse.

“Vi har skelnet mellem to ord, det at være alene og ensomhed. Børnene har været gode til at relatere sig til at være alene en dag i skolen, men ensomhed er når man er alene og ikke selv har valgt det. Børnene ser på hinanden i skolen og sætter sig ind i hvordan det er ikke at have nogen at lege med. I 1. klasse er refleksionsniveuet ikke så stort endnu, men de er dygtige til at forholde sig til hinanden,” siger Anne-Mette og fortsætter:

“Vi talte om på skolen, at det med at gøre noget godt for andre, hvor det ikke er for egen vindings skyld, men hvor man ser andre blive glade. Nu ser de ikke de ensomme i den her tid, men tanken vil præge deres tegning eller budskab. Det kommer til at sprede glæde og det betyder meget for dem,” siger hun og slutter:

“Det betyder meget for Frivilligcentret, fordi det er med til at skabe opmærksomhed omkring emnet og jeg ved, at de mangler unge fra 18 år og op, der vil være besøgsven for de ensomme og det er en god måde at sprede budskabet på.”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer