Stopper du vandet i bruseren, når du sæber dig ind? Så en video på nettet i går, som fik mig til at åbne mine øjne lidt ekstra. Ja, vi ved alle, at vand er en knap ressource. Men hvad kan lille jeg næsten stille op, har jeg ofte tænkt! Det er de store virksomheder, som må trække læsset her?!? Eller hvad?

Men med bare 1 minut kortere bade, så kan verden spare 1.105.920 l vand – det er jo sygt.. Og jo, det er der vist flere af os, som godt liiiiige kan stramme op på den konto!

Fandt et firma, som faktisk har lavet en smart lille kasse, som man monterer på vægen ved siden af bruseren, hvor den så registrerer dit vandforbrug. Alt efter hvor langt dit bad er, kommer der en farve frem. Stod det til mig, så skulle hele badeværelset lyses op i rødt, når der er blevet badet mere end 6 minutter! 🙂

I får lige videoen her.. Ret informativ….

Hold gejsten hen over sommeren.

Husk der skal sættes noget ind på motions-spise-sundt-kontoen, før du kan trække ud på ”grill-kontoen”. For det er jo ofte sådan, at når man sidder der og hygge-griller, så kan man altid lige spise en pølse UD over det stykke kød, som man har nydt.

Lige nu har vi ikke vejret at give skylden for, at man ikke lige tager sin bedre halvdel i hånden og vandre en runde efter aftensmaden eller lokker børnene med ud på cyklen til og fra skole, for derefter at cykle hjem, tage bilen og køre på arbejde (ja, hvis du altså har rigtig langt). Det tager længere tid at cykle, ja, du bliver svedig, MEN så er dagens motion også i kassen!

Snakkede med en veninde, som har fået job i Odense (bor i Fredericia), tidligere cyklede hun til Middelfart. Det har ”kostet” 7 kg på 1 år. Intet andet er forandret, kun 2 daglige cykelture i hverdagene.. Så op på jernhesten og nyd din grill pølse – A-HU-A

Lav din egen skridtkonkurrence

I onsdags havde en af mine veninder rund fødselsdag, vi var nogle stykker samlet til frokost i det fri. Snakken kom ind på kost og motionsvaner (ja ja, jeg prøver faktisk at lade være… men det er ikke altid let J) En af pigerne havde lavet hendes egen lille ”jeg må ikke sætte mig i sofaen, før jeg har gået 10.000 skridt” konkurrence. Eller måske ikke en konkurrence, men et dagligt mål! Og det bedste ved det hele er, at hun også har fået lyst til at ændre lidt på husets kostvaner, som ofte bestod af ”gammeldags mad” og det er jo desværre ikke helt så nærende som en god salat med lyst kød. Men den bedste sætning kom til sidst, hun følte sig endnu gladere inden i!! Tænk, hvad små ændringer kan gøre for humøret OG på den måde for familien. DET er en ægte Win Win.

Kig på telefonen eller din skridt tæller, er skridttallet over 10.000/15.000, så napper du bare den lækre grillpølse, som alligevel er hoppet op på grillen af sig selv.. 😉

Stort sommer smil

Mette Bjeld

Drillende motivator

Manuel behandler

Personlig træner

www.bjeld.dk