Virksomhederne i Trekantområdet tror på større omsætning og flere jobs i 2018, viser en ny analyse fra Danske Bank. Analysen kårer endvidere virksomhederne i Trekantområdet som de mest internationalt orienterede på landsplan.

Det går godt for speditionsfirmaet Prime Cargo i Kolding. Både omsætning og antallet af medarbejdere steg i 2017, og direktør Jesper Bejstrup forventer, at 2018 bliver mindst ligeså positiv.

– Vi har opbygget et solidt momentum gennem 2017. Iikke mindst fordi vores mange af vores kunder er i vækst, og vi forventer det fortsætter i 2018, siger han

Og Prime Cargo er langtfra alene. Faktisk viser en ny analyse fra Danske Bank lavet af Epinion, at mere end 7 ud af 10 SMV’ere i Trekantområdet tror på vækst i omsætningen det kommende år, mens hver fjerde tror på en vækst på mere end 10 procent i omsætningen. Kun fem procent forventer negativ vækst. Det gør virksomhederne i Trekantområdet til de virksomheder i landet, der har de højeste forventninger til 2018.

– Det betyder rigtig meget for os, at vores virksomheder er glade og ser lyst på fremtiden. De er jo nøglen til vores fortsatte vækst. Derfor arbejder vi hver dag på at skabe endnu bedre rammevilkår for vores virksomheder –herunder adgangen til kvalificeret arbejdskraft, siger Jørn Pedersen, formand for Trekantområdet Danmark.

Netop kvalificeret arbejdskraft er noget, der optager virksomhederne. Næsten hver anden af områdets virksomheder forventer at øge antallet af ansatte, mens kun fire procent forventer at have færre ansatte om et år.

Det er tal, der vækker optimisme i Danske Banks afdelinger i Trekantområdet.

– Når vi laver sådan en undersøgelse, skyldes det, at det er et vigtigt pejlemærke for os. Og det er rigtig glædeligt, at det ser ud til, at vores rådgivere i det kommende år skal snakke vækst- og investeringsplaner med vores kunder. Faktisk bekræfter undersøgelsen meget godt de forventninger, vi møder hos vores egne kunder, siger områdedirektør for Danske Bank i Trekantområdet, Thomas Lykke Olesen.

Undersøgelsen viser også, at virksomhederne i Trekantområdet ikke alene er de mest optimistiske i landet. De har også en førsteplads, når det kommer til at være internationalt orienteret. Næsten hver femte virksomhed peger på øget eksport som den vigtigste vækstfaktor, ligesom mere end hver 3. virksomhed i Trekantområdet har ambitioner om at vækste internationalt.

Kort om analysen:

Analysen bygger på telefoninterviews med beslutningstagere i 101 virksomheder i Trekantområdet inden for den private sektor med mellem 2-249 ansatte. Analysen er gennemført af Epinion på vegne af Danske Bank og er en del af en større landsdækkende analyse blandt mere end 1100 danske virksomheder.